Dorpskoningschieten 2021.

Helaas gaat het Dorpskoningschieten 2021 niet door. Er waren te weinig aanmeldingen om er een echte onderlinge wedstrijd van te maken.

============================================================

Marc Antonis, Dorpskoning 2019

D.A Dorpskoning 2019

 

====================================

2019-02-19

Beste Riethovenaren,

Het St. Annagilde organiseert het Dorpskoningschieten 2019. Afgelopen jaar hadden we dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en toen heeft na een spannende finale Dirk Antonis zich tot “Dorpskoning 2018” geschoten. Hij mag dit jaar zijn titel weer verdedigen. We gaan schieten met de kruisboog en met geweer op de wip. Iedereen boven de 16 jaar mag hier aan deelnemen. We willen jullie graag uitnodigen als buurtschap, vriendengroep of vereniging om hier aan deel te nemen. Maar men kan ook individueel deelnemen.

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement. De winnaar is een jaar lang “Dorpskoning“ van Riethoven en ontvangt dan een zilveren wisselschild wat een jaar lang in zijn of haar bezit blijft. Het volgende jaar kun je dan je titel weer verdedigen.

Geen buurtschap / vriendengroep – geen nood, schrijf je dan toch individueel in en dan zullen wij een team samenstellen om deel te nemen aan dit gezellige evenement. Schietervaring is helemaal geen vereiste, wij leggen jullie alles uit. Supporters zijn ook altijd welkom om naar dit evenement te komen kijken. Tijdens het schieten op de kruisboogboom en op de wip (geweer) is de koffie en thee gratis. Dit evenement vindt plaats op het mooie gildeterrein bij de Guldhut aan de Vlasstraat 43 in Riethoven.

De geplande datums zijn op woensdagavond 5 – 12 – 19 – 26 juni en we starten dan om 19.00 uur. Je moet minimaal 3 avonden hebben meegeschoten om in de finaleronde te komen. De finaledag zal dan zijn op zondagmiddag 7 juli tijdens ons Teerfeest.

Opgeven voor deze mooie en gezellige schietwedstrijd kan bij Theo v.d. Graaf, 0402040146 of mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Graag voor 12 mei 2019. Bij mail graag namen van de deelnemers of teams vermelden.

Na inschrijving krijgt U verdere informatie.

Tot ziens bij het St. Annagilde.

=====================================================================

2018-08-02

Dirk Antonis 'Dorpskoning' van Riethoven 2018

Het gilde St. Anna uit Riethoven heeft dit jaar voor de eerste keer een schietwedstrijd georganiseerd onder de bewoners van Riethoven voor de titel ’Dorpskoning'. Dit evenement bestond uit een aantal voorrondes, op de woensdagavonden in juni. Toen konden de mensen, die zich hadden opgegeven voor dit evenement, gaan proberen hoe goed ze waren in de schietsport. Er werd geschoten met het geweer en met de kruisboog. Voor de meeste de eerste keer dat ze zo’n wapen vasthielden. Onder deskundige begeleiding werd er eerst kennis gemaakt met het wapen en advies gegeven hoe ze het beste konden richten en schieten. 

In het begin schoot men op de grotere wip, op plaatjes boven op de schietboom die er dan afgeschoten moeten worden. Maar verder gaande in de competitie werden de plaatjes steeds kleiner en het raken natuurlijk moelijker. Voor sommige deelnemers viel het toch wel tegen, maar er waren  ook talenten bij. Het was een leuk en spannende competitie tussen de deelnemers, waaronder een vrouw die duidelijk haar mannetje stond. Na de vier schietavonden in juni, was erop de Teerdag van het St. Annagilde op zondag 1 juli de finale dag. M.A Dorpskoning 2018

De dorpsbewoners hadden ondertussen al goed kennis kunnen maken met het gilde en hun gebruiken en zagen die middag de gildebroeders ook in hun historische uniformen. Het weer was geweldig, onder een strak blauwehemel ging men de strijd aan. De spanning onder de deelnemers steeg naarmate men richting de finaleronde ging. Telkens als er weer iemand een schot gemist had, kwam de titel voor de andere deelnemers in zicht. 

Uiteindelijk was het zo ver dat de Koning bekend was. Dirk Antonis mag zich een jaar lang 'Dorpskoning van Riethoven' noemen.

Dirk, gefeliciteerd namens het St. Annagilde Riethoven.

============================================================================

2018-05-08

Dorpskoningschieten Riethoven

Wie wordt er de eerste ‘Dorpskoning’ van Riethoven?

Beste Riethovenaren,

Het St. Annagilde organiseert dit jaar voor de eerste keer het Dorpskoningschieten. We gaan schieten met de kruisboog en met geweer. Iedereen boven de 16 jaar mag hier aan deelnemen. We willen jullie graag uitnodigen als buurtschap, vriendengroep of vereniging om hier aan deel te nemen. Een groep maakt het onder de boom gezelliger. Maar men kan ook individueel deelnemen. Wij zullen dan een team samenstellen.

We willen dit een jaarlijks terugkerend evenement maken. De winnaar is een jaar lang ‘Dorpskoning’ van Riethoven en ontvangt een zilveren wisselschild wat een jaar lang in zijn of haar bezit blijft. Het volgende jaar kun je dan je titel weer verdedigen. Schietervaring is geen vereiste, wij leggen jullie alles uit en het gebeurt onder strikte veiligheids­voorwaarden.

Dit evenement vindt plaats op het gildeterrein bij de Guldhut aan de Vlasstraat in Riethoven. De geplande datums van de voorrondes zijn op woensdagavond 6 – 13 – 20 – 27 juni. We starten dan om 19.00 uur. Het is de bedoeling dat je op een of meer van deze woensdag­avonden na een instructie en proefschoten een aantal schoten lost met kruisboog en met geweer. Deze punten worden opgeteld en de besten gaan door naar de finaleronde. Kun je niet alle avonden, laat dan weten welke avond je niet kunt, dan houden we hiermee rekening bij de indeling. De finaleronde is op zondagmiddag 1 juli tijdens ons Teerfeest.

Natuurlijk ben je, ook als je niet meeschiet, op alle avonden en op de finaledag welkom om naar dit evenement te komen kijken of om kennis te maken met het gilde. Koffie en thee zijn gratis.

We hebben de inschrijfdatum verlengd tot 15 mei 2018. Opgeven voor deze mooie en gezellige schietwedstrijd kan door de namen van de deelnemers en teams door te geven aan Theo v.d. Graaf,  040 2040146 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Na inschrijving krijg je verdere informatie.

Tot ziens bij het Sint Annagilde.