nieuwe homepage foto 3

Kringgildedag Kring Kempenland, maandag 6 juni 2022Logo_lowres_transparant_2

Met de hoop erop gevestigd dat we het corona virus eronder krijgen dit jaar, gaan we de organisatie van de Kringgildedag in 2022 aanpakken. Het zal fijn zijn als de situatie in juni weer redelijk normaal is. 

Het is voor ons de 5e keer dat we de kringdag organiseren na '77, '88, '99 en 2011. Op de kringgildedag zijn ca. 50 gilden van Kring Kempenland aanwezig en ook enkele gastgilden. Bovenal moet het een gezellige en broederlijke samenkomst worden. We verlangen ernaar om na 2 vanwege Covid-19 afgelaste Kringdagen weer eens met zijn allen bij elkaar te komen. 

De kringdag gaat door op Pinkstermaandag 6 juni 2022.  

Klik op  onderstaande links of volg het menu voor meer informatie:

   - Dagprogramma
   - Optochtvolgorde
   - Optochtroute
   - Plattegrond feestterrein
   - Toegangsroutes feestterrein


We zijn volop bezig met de organisatie. We gaan er van uit dat in juni de Covid-19 maatregelen geen hinderpaal zijn. Dat is natuurlijk momenteel nog koffiedik kijken maar als we niets organiseren dan gaat het zeker niet door. 

De kringdag wordt wederom, zoals jullie al gewend zijn, op dezelfde terreinen gehouden als bij de vorige kringdagen in Riethoven. Natuurlijk ook een grote feesttent met terras en op korte afstand de tentoonstellingstent. Het kruisboogschietterrein ligt deze keer ook aan de tentzijde van de weg (Molenstraat). 

Extra onderdeel van deze dag is een verschieting van het Burgemeesterskruis. Hiervoor zijn de 13 burgemeesters van de gemeenten in Kring Kempenland uitgenodigd. De meeste burgemeesters hebben inmiddels positief op de uitnodiging gereageerd. Wij vonden dat het na 5 jaar wel weer eens kon en te meer omdat onze eigen burgemeester dan in staat is om haar in 2017 geschoten titel in haar eigen gemeente met verve te kunnen verdedigen.